Skip links
Karate

Wat is Karate?

Er wordt lesgegeven in de stijl “Kyokushin karate”. Hoewel deze stijl “full contact” karate is, is er bij beginners alleen sprake van gedoseerd raken. De hoger gegradueerden bepalen zelf de mate van contact. Karate is een zelfverdedigingssport met een aantal basisprincipes. Deze helpen je om individueel te groeien, zowel fysiek als geestelijk. Jezelf uitdagen met de karate-oefeningen verbetert coördinatie en motoriek. Tevens leer je daarbij jouw grenzen duidelijk aan te geven. Kimaita is aangesloten bij de Nederlandse Shin Kyokushin Organisatie (NSKO). Op deze site lees je o.a. meer over de geschiedenis van karate. Kimaita geeft karatelessen in onze sportschool in Rotterdam.

Karatelessen in Rotterdam

De lessen

Tijdens de karatelessen in onze sportschool in Rotterdam wordt je stapsgewijs aangeleerd hoe je bijvoorbeeld een vuist maakt. Hoe je een wering moet maken en op welk moment. Hoe je je voet houdt als je een beentechniek maakt. Hoe je moet lopen in een kata (bewegingsvorm). Waarom en hoe je je benen moet plaatsen. Hoe je kracht overbrengt in een stoot of schop. Gewoon ervaren en een gratis proefles volgen!

Inschrijven

Bijna 5.000 leerlingen zijn je voorgegaan

Sinds 1996 een begrip in Hilligersberg-Schiebroek

Diverse leeftijdsgroepen

Empathische, no-nonsense aanpak

Lessen

Lestijden

Maandag17.00-18.00 uurKarate 6, 7, 8 jaar
18.00-19.00 uurKarate 9, 10 jaar
19.00-20.00 uurKarate 11 t/m 14 jaar
Dinsdag20.30-21.30 uurKarate 15+
Woensdag20.30-21.30 uurKarate 15+
Vrijdag17.30-18.30 uurKarate 6, 7, 8 jaar
18.30-19.30 uur Karate 8, 9, 10 jaar
19.30-20.30 uurKarate 11 t/m 14 jaar
20.30-21.30 uur Karate 15+
Agenda

Aankomende karatelessen in Rotterdam

Bekijk onze agenda voor een overzicht van alle aankomende karatelessen in Rotterdam. In het overzicht vind je informatie over de lessen Zeker bewegen, Budo, Karate en Judo. Klik op de onderstaande knop om de agenda te bekijken!

Bekijk de hele kalender
NSKO

NSKO

Kimaita is aangesloten bij de Nederlandse Shin Kyokushin Organisatie (NSKO). Dit is een overkoepelende, landelijke bond waar Nederlandse dojo’s (sportscholen) zich bij aan kunnen sluiten. De NSKO is weer aangesloten bij de wereldwijde en de Europese Karate bond.

Het doel van NSKO is het organiseren van karate-evenementen, een stimulans geven aan het niveau bij zowel professionals als amateursporters, en karate in het algemeen onder de aandacht brengen. Je leest meer over de organisatie op hun website.

De docenten voor onze karatelessen in Rotterdam

Bekijk onze docenten

Media

Foto’s van onze karatelessen

Ben jij klaar voor judo of karate?

Ontdek of budosporten bij jou passen. Maak kennis met judo of karate door middel van een gratis proefles. Schrijf je snel in.

Gratis proefles
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?